350

Erfenis belasting

Erfenis belasting (erfbelasting) betalen bij erven van een huis
HNV Vastgoed heeft meer dan 20 jaar ervaring in het opkopen van vastgoed en kan u ook in deze situatie helpen!

Een huis erven

Een huis erven is een grote gebeurtenis. Emotioneel is het zwaar omdat u afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. Daar komt de financiële stress van de erfenis dan ook nog bij. U krijgt met veel nieuwe zaken te maken, waaronder de erfbelasting van een huis, de zakelijke lasten, de hypotheeklasten en het onderhoud van het huis. In deze onzekere tijd biedt HNV vastgoed u de zekerheid om het huis direct te verkopen, mits de woning meer waard is dan de hypotheek die er op rust.

 

Erfenis belasting betalen

U zult met een erfenis belasting moeten betalen over het deel wat u erft. De waarde van de woning die u erft wordt ook onderworpen aan erfbelasting. De hoogte hiervan is afhankelijk van de WOZ-waarde van de woning. De belasting moet u binnen 8 maanden aangeven bij de belastingdienst. Dit kan lastig zijn in het geval dat de woning niet verkocht is binnen deze 8 maanden en u toch belasting dient te betalen. Uitstel van erfbelasting is mogelijk, echter is de maximale uitstel termijn slechts 12 maanden.

Ook is het mogelijk dat u bij het huis erven de hypotheekschuld erft. Dit kan zorgen voor kosten die niet gepland zijn. Vaak is het dan ook de wens van erfgenamen om de woning snel te verkopen en het geld wat daarbij vrijkomt te verdelen. HNV Vastgoed heeft jarenlange ervaring met het opkopen van huizen en heeft al tal van mensen geholpen!

 

Zaken waar u rekening mee dient te houden

Met de volgende zaken moet u rekening houden als u een huis erft:

  • U betaalt belasting over de WOZ-waarde i.p.v. over de werkelijke waarde.
  • Hypotheeklasten op de woning.
  • Onderhoud aan de woning en tuin.
  • Nutsvoorzieningen afsluiten/laten doorlopen.
  • Abonnementen opzeggen.

 

Er komt een hoop informatie op u af op het moment dat u een huis erft. HNV-Vastgoed heeft meer dan 20 jaar ervaring met het adviseren in erfrecht en het opkopen van woningen!
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op!

HNV-Vastgoed

  • KvK-nummer 17186360

Radio commercial

"Direct netto geld in handen
als u uw huis wilt verkopen"

Privacyverklaring